Dental camp 2014

10 september 2014

teamfoto

Op 23 oktober vertrekt een tandartsteam van onze stichting naar Nepal om de voortgang van de 2 nieuwe door onze stichting geadopteerde projecten te bespreken en ook lokale tandartszorg en voorlichting te geven.

De eerste week zal gewerkt worden in Maina Pokhari, zeker 10 uur rijden oostelijk van Kathmandu. We werken daar in de kliniek van de stichting Himalayan Care Hands (HCH), waar wij vorig jaar ook al werkten. Naast behandeling gebruiken wij het bezoek om de mogelijkheid te bespreken met onze lokale contactpersonen en  bestuursleden van HCH om daar een tandartspost te ontwikkelen. Dit moet gebeuren in samenwerking met een lokale gezondheidswerker, die na een opleiding op den duur de zorg dan zou kunnen overnemen. 

De tweede week bezoeken wij evenals vorig jaar Nalang, een uitgestrekt agrarische gemeente in een afgelegen district aan de voet van het Himalayagebergte. Ook hier zullen wij voorlichting geven en de  gebitten van honderden kinderen van verschillende scholen screenen en zo nodig behandelen. De bedoeling is om hier een persoon te vinden en op te leiden, die de voorlichting en het dagelijkse tandenpoetsen in de gaten houdt.  

Wij houden u op de hoogte.

Op de foto het team 2014 met v.l.nr. Ralph Voorsmit (kaakchirurg), Noor Schröder (arts en voorlichting), Joost van Vlijmen (tandarts ), Eric Alkemade (tandarts), Paul Ketelaar (assistentie en voorlichting) en Patty Voorsmit (zorg instrumenten en materialen). Nanon Heckers (voedingsadvies en  assistentie) ontbreekt op de foto.