Stand van zaken hulp Nepal

19 juni 2015

Zoals jullie wellicht in het nieuws hebben gezien ofgelezen, bleef het helaas niet bij de ramp op 26 april: op 12 mei vond nog eenzeer sterke beving plaats, met weer nieuwe getroffen gebieden, tientallen dodenen meer dan duizend gewonden. Wat jullie waarschijnlijk niet weten, is dat er nogsteeds heftige naschokken plaats vinden, zo"n 4-5 per dag tussen 4 en 5 Richter,soms zelfs er boven!

 HCH richt(te) zich ophet dorp Kathjor in de regio Ramechhap, een zwaargetroffen gebied vlakbij hetepicentrum van de tweede beving, op 5 uur rijden ten zuidoosten van Kathmandu.De ongeletterde bevolking behoort overwegend tot de lagere kaste. HCH reisde af naar het dorp metrijstzakken, voedselpakketten en dekens. Ook stelden zij een plan op omtijdelijke noodopvang te bouwen voor de lokale bevolking. Met het naderen van demoesson (regenseizoen) is een dak boven het hoofd onmisbaar ter beschermingvoor de heftige buien. De tijdelijke huisvesting wordt gebouwd met aluminiumgolfplaten, waar daken en zijkanten van worden gemaakt; en bamboe en leem, voorhet raamwerk en de afwerking.

Een anderelokale partner waar wij nauw mee samenwerken is

school Nalang1

(De onderste foto is elders genomen, maar geeft een indruk van de tijdelijke 'shelters', die nu overal in Nepal gebouwd worden.)

 

<p normal"="">